Завантажити мобільний додаток Завантажити мобільний додаток

Головна » Життя

Лікарі розповіли, кому в жодному разі не можна вживати в їжу томати

Помідори люблять майже усі, це – корисний та смачний овоч, проте є низка хвороб, з якими краще відмовитися від їх споживання.

Про це розповідає НАРОДНА ПРАВДА із посиланням на neboley.com.ua.

Алергія. Харчова алергія на помідори викликана, як правило, алергенною речовиною – лікопеном, яка міститься в них. У деяких випадках симптоми алергії можуть розвинутися протягом години після вживання овоча в їжу.

Хвороби жовчовивідних шляхів. Помідори мають активний жовчогінний ефект. А це може викликати спазми в жовчному міхурі, зрушення каменів і закупорку жовчовивідних шляхів, наслідки чого можуть бути дуже сумними.

Захворювання нирок. Існує міф про те, що помідори через високий вміст щавлевої кислоти призводять до утворення оксалатних каменів у нирках. Насправді щавлева кислота в томатах практично відсутня (близько 2-5 мг на 100 грам), але тим, хто страждає на сечокам’яну хворобу помідори все ж слід вживати з обережністю.

Хвороби шлунково-кишкового тракту. Людям з гострим гастритом або колітом варто виключити зі свого раціону свіжі помідори, що містять значну кількість рослинних кислот. Щоправда, це стосується не тільки помідорів, а й багатьох інших свіжих овочів.

Захворювання суглобів. Багато пацієнтів відзначають, що суглоби починають боліти після вживання в їжу помідорів та інших пасльонових.

Нагадуємо, Пожежа в Ужгороді: з невідомих причин спалахнула автівка

Читайте також: В Іршаві поліція зупинила двох неадекватних водіїв

Будьте в курсі з “ПЕРШИЙ.com.ua” – підписуйтесь на наш канал в Telegram, а також сторінку в Instagram

Залишити коментар

avatar

загрузка...
Реклама
Реклама
Loading...