Лікарі розповіли, кому в жодному разі не можна вживати в їжу томати
21.08.2019 22:56
123
0
Про це розповідає НАРОДНА ПРАВДА із посиланням на neboley.com.ua.
Алергія. Харчова алергія на помідори викликана, як правило, алергенною речовиною – лікопеном, яка міститься в них. У деяких випадках симптоми алергії можуть розвинутися протягом години після вживання овоча в їжу.
Хвороби жовчовивідних шляхів. Помідори мають активний жовчогінний ефект. А це може викликати спазми в жовчному міхурі, зрушення каменів і закупорку жовчовивідних шляхів, наслідки чого можуть бути дуже сумними.
Захворювання нирок. Існує міф про те, що помідори через високий вміст щавлевої кислоти призводять до утворення оксалатних каменів у нирках. Насправді щавлева кислота в томатах практично відсутня (близько 2-5 мг на 100 грам), але тим, хто страждає на сечокам’яну хворобу помідори все ж слід вживати з обережністю.
Хвороби шлунково-кишкового тракту. Людям з гострим гастритом або колітом варто виключити зі свого раціону свіжі помідори, що містять значну кількість рослинних кислот. Щоправда, це стосується не тільки помідорів, а й багатьох інших свіжих овочів.
Захворювання суглобів. Багато пацієнтів відзначають, що суглоби починають боліти після вживання в їжу помідорів та інших пасльонових.
Нагадуємо, Пожежа в Ужгороді: з невідомих причин спалахнула автівка
Читайте також: В Іршаві поліція зупинила двох неадекватних водіїв
Будьте в курсі з “ПЕРШИЙ.com.ua” – підписуйтесь на наш канал в Telegram, а також сторінку в Instagram
Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!
Коментарі - 0