Лайфхаки: друге життя харчових відходів та побутового сміття
07.05.2020 17:50
883
0

Те, що в смітнику – вже в смітнику! А те, що туди ще не потрапило, може отримати друге життя. Частенько побутові відходи можуть повторно стати корисними. І навіть не один раз… Варто просто знати, що на нашій кухні варте уваги. Тож далі перелік тих домашніх відходів, якими ми даремно знехтували.
Що ж можна зробити з цими відходами? Варто висушити цей продукт та використовувати його в холодну пору року в якості смачного осіннього чаю чи компоту. В індустрії краси його також не дооцінюють: шкірка, яку ви покладете на 15-20 хвилин на нижню повіку, допоможе позбутися темних кругів під очима.
Яйця – продукт, який ми використовуємо майже не щодня, відповідно й маємо купу відходів. Як виявляється шкаралупу можна взагалі не викидати. Її варто використовувати для збагатшення ґрунту кальцієм, використовувати, як дренаж, поклавши на дно квіткового горщика. Яєчна шкаралупа, подрібнена і додана в корм для тварин, стане джерелом кальцію для вашого улюбленця.
Розсіл, як виявляється можна використовувати повторно. Коли огірки вже з’їдені, туди поклавши свіжі, можна отримати ефект повторного швидкого соління.
Пакувальні сітки ми не замислюємося і викидаємо, адже за всіма параметрами - це сміття. Та, якщо добре поміркувати, то така річ може стати чудовою саморобною губкою для посуду.
В рейтингу відходів, на які ми б навряд звернули увагу, морквяне бадилля, зайняло б одне з перший місць. Та, насправді, ці верхівки моркви можна додати в суп або до тушкованого м'яса. Також виготовити з додаванням морквяного бадилля соус песто. А що ще відрадно, з обрізаних верхівок можна виростити нову моркву.
Любиш каву, люби і кавову гущу! Брюнеткам ця сировина допоможе повернути блиск та шовковистість волосся. Варто додати залишки в кондиціонер для волосся і користуватися ним хоча б один раз на тиждень. Також гущу можна використовувати, як скраб для обличчя чи тіла. Щоб усунути неприємні запахи в холодильнику, варто розвести залишки кави водою, до кашоподібного стану та поставити всередину.
Лушпинням від цих вітамінних продуктів, виявляється можна не тільки пофарбувати яйця на Великдень, але й використовувати щодня в приготуванні страв. Вищезгаданий "продукт" також містить багато поживних речовин також його можна використовувати в якості натурального ароматизатора.
Серед улюблених літніх ласощів не останнє місце займає – кавун. Та як виявляється насолоджуватись ним можна не тільки влітку, але й зимою. З кірок кавуна варто зварити чудове варення, або приготувати різні соління. Також втирання залишків м'якоті в шкіру допомагає позбутися від прищів.
Плід банана заспокоює нерви, рятує від ізжоги та містить багато калію. А от його шкірка, чудове добриво для розсади томатів. Якщо її подрібнити і розсипати в саду, то можна позбутися шкідників, наприклад. Свербить шкіра, вкусив комар – не проблема! Обробіть те місце банановою шкіркою і неприємне відчуття повинно зникнути.
Хто з нас не мріяв виростити ананас в себе на подвір’ї чи на балконі? Насправді все можливо! Спробуйте відрізану корону не викидати в сміття а покласти в воду, аби верхівка пустила коріння. Потім садимо в горщик і чекаємо на врожай.
Сподіваємось, ці поради допоможуть вам більш раціонально та з користю використовувати побутові відходи!
- Шкірка яблука

- Яєчна шкаралупа

- Розсіл

- Пакувальні сітки для овочів і фруктів

- Морквяне бадилля

- Кавова гуща

- Лушпиння від цибулі і часнику

- Кавунові кірки

- Шкірка банана

- Верхівки ананаса

Підготувала для Першого com.ua
Ірина Грабко
Із рубрики. https://pershij.com.ua/zahaduiemo-bazhannia-pravylno-sohodni-vnochi-na-ukraintsiv-chekaie-zorepad/
Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!
Коментарі - 0