Кращий бік фаст-фуду: топ-3 ідеї для бургерів з корисними інгредієнтами

03.09.2021 12:19 333 0
Кращий бік фаст-фуду: топ-3 ідеї для бургерів з корисними інгредієнтами

Час від часу всім хочеться швидкого і ситного перекусу, хоча не всі готові у цьому зізнатися. Нас вчили, що бургери – це фаст-фуд і у будь-якому випадку шкідливо. Але це якщо зловживати ними, до того ж харчуючись у місцях, де готують їжу сумнівної якості. Бургери можна робити і з якісних та корисних складників.

Основні страви замінювати ними ніхто не радить, однак хіба правильно змушувати відмовлятися від хліба й м’яса як таких? М’ясні бургери farsh.in.ua/, звісно, найбільш популярні, але є і альтернативні начинки.

 

З креветками і лососем

Ситна ідея для рибного дня. Морепродукти багаті на омега-3 і омега-6 кислоти, вітаміни групи B і PP. Найкращі компаньйони для креветок і лосося – хрусткий салат, зелена цибуля і огірки. Присмачити все це можна гострим соусом. А приготування рибного бургера займе не більше 15 хвилин.

180 г дрібно нарізаних очищених сирих креветок 

4 стейки лосося без шкіри

3 зелені цибулини

лимон

60 г грецького йогурту

4 чайні ложки соусу чилі

2 пучки салату

1 огірок

4 булочки для бургерів

1 столова ложка оливкової олії

невелика пачка коріандру

Половину креветок, половину лосося, зелену цибулю, цедру і половину пачки коріандру змолоти у кухонному комбайні до консистенції пасти. Перелити в миску, змішати з рештою креветок і лосося, сформувати бургери. Грецький йогурт і соус чилі змішати, додавши за смаком лимонного соку. Салат і огірок заправити лимонним соком та олією, відкласти. Бургери підсмажити на олії до готовності риби та появи хрусткої скоринки. Подавати з салатом та гострим соусом.

 

З грибами

Збирати гриби – захоплююче заняття, а ще приємніше їх їсти. Спробуйте приготувати бургер з грибами, ніжним сиром та часниковим соусом – і добавки попросять навіть ті, хто раніше не був прихильником грибів.

4 великі гриби

1 столова ложка олії

2 смажені червоні перці

½ невеликої пачки чебрецю

50 г панірувальних сухарів

1 столова ложка томатної пасти

2 чайні ложки сушеної паприки

3 тонко нарізані червоні цибулини

1 столова ложка винного оцту

3 зубчики часнику (неочищені)

50 г якісного майонезу (краще домашнього)

4 булочки для бургерів

листя салату

25 г натертого сиру

Щоб приготувати часниковий майонез, загорніть зубчики часнику у фольгу і смажте на грилі невеликому вогні, доки вони не стануть м’якими. Очистіть, розімніть виделкою і змішайте з майонезом. Ніжки грибів дрібно наріжте і підсмажте на олії до золотистого кольору. Додайте перець, чебрець, панірувальні сухарі, томатну пасту, паприку і готуйте ще 5 хвилин. В іншій сковороді підсмажте тонко нарізану цибулю, додайте цукор, винний оцет і трохи приправ. Дайте всьому охолонути. Шапки грибів натріть олією, наповніть соусом з приправлених ніжок, загорніть у фольгу і підсмажте на грилі. Булочки також нагрійте таким чином. Змастіть кожну булку для бургера часниковим майонезом, покладіть листя салату, фаршировані гриби, тертий сир і карамелізовану цибулю.

 

З фалафелем

Фалафель – страва зі смаженого нуту, а нут – рослина з родини бобових, одне з вегетаріанських джерел білку. І він чудово підходить у якості начинки для ситного бургера. 

300 г нуту

0,5 шт. цибулі

4 зубчика часнику

100 г кінзи

100 г петрушки

1 столова ложка лимонного соку

1 столова ложка кмину

1 столова ложка молотого червоного перцю

1,5 чайної ложки солі

3 столові ложки олії

5 булочок для бургерів

100 г йогурту

3 листки салату

аджика за смаком

Нут замочіть на ніч у холодній воді. Подрібніть у комбайні до консистенції каші. Наріжте цибулю, петрушку і кінзу, а часник розчавіть у часникодавці. Змішайте у кухонному комбайні з нутом, залиште в холодильнику на 30 хвилин, а тоді сформуйте котлети (близько 5 шт). Обсмажте на олії з кожного боку. Знизу булку для бургера змастіть аджикою, зверху покладіть листок салату, на нього – котлету з нуту і йогурт.

Читайте також:

Будьте вкурсі з ПЕРШИЙ.com.ua - приєднуйтесь до наших спільнот:

Коментарі - 0

Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!
Loading...