Які лісові Закарпатські ягоди визнані найкориснішими

26.06.2018 21:12 1752 0
Які лісові Закарпатські ягоди визнані найкориснішими
Гарним приводом з'їздити влітку в ліс та гори  може стати не тільки полювання за грибами, але і збір пари-трійки літрів ягід. Користь від такої поїздки буде колосальна, а як стимул ви не тільки насолодитеся природою і чистим повітрям, але і, найголовніше, заощадите на таблетках в аптеці, повідомляє 24apteka. Адже чорниця, брусниця, малина, журавлина, суниця - відмінне джерело різноманітних корисних речовин і вітамінів, які не тільки ефективно заповнять їх запаси в нашому організмі, але і порадують смаковими якостями. чорниця Ця ягода містить дуже велику кількість антиоксидантів, які допомагають нам впоратися з багатьма хворобами, а також сповільнити старіння. Крім того, чорниця багата різними вітамінами і мінеральними речовинами: калій, натрій, кальцій, магній, фосфор, залізо, вітаміни В1, В6, С і PP. До переліку корисних властивостей також входить низький вміст жирів, що робить її привабливою для різних дієт. Але найголовніше, чорниця - перший засіб для поліпшення зору. Вона сприяє регенерації тканини сітківки ока, що призводить до зменшення втоми і профілактики кон'юнктивіту. брусниця Вживання ягід брусниці майже не має протипоказань за рахунок їх гипоаллергенности, але ж там приховано цілий склад корисних речовин: калій, кальцій, магній, марганець, залізо, фосфор, вітаміни А, С, Е, а також цілий ряд органічних кислот - лимонна, бензойна , яблучна. Ці кислоти відповідають за надання брусниці антисептичних властивостей, тому плоди мають протимікробну і протизапальну дію, підвищуючи загальний тонус організму. Також, як і чорниця, брусниця відрізняється низькою калорійністю, через що вона може увійти в раціон будь-якої людини. журавлина Недарма журавлину називають - «царицею ягід», адже у неї одні з найвищих показників за вмістом антиоксидантів, вітамінів, макро- і мікроелементів, органічних речовин і багато чого ще. Її смакові якості пояснюється великим вмістом вітаміну С, наявність якого відповідає ситуації в багатьох цитрусовими. Тому навіть регулярне вживання склянки соку або морсу стане доброю звичкою для профілактики багатьох хвороб і зміцнення імунітету. Крім вітаміну С журавлина також містить B1, B2, B3, B5, B6. Всі прекрасно знають, що ягоди журавлини прийнято додавати в ряд продуктів при консервації, наприклад, при квашенні капусти. Наявність в них бензойної кислоти, яка пригнічує ріст цвілі і грибків, спрощує приготування таких страв. Але, мабуть, найцікавіше і унікальна властивість журавлини полягає в тому, що вона може служити допоміжним засобом для антибіотиків, а в інших випадках і повністю замінювати їх. Вміщені фітоніціди допомагають в боротьбі з бактеріями, тому журавлинне варення може стати гарною підмогою в боротьбі з вірусами. Нагадаємо, Основні закарпатські експортні поставки товарів здійснюються до Німеччини і Австрії (ВІДЕО)

Будьте вкурсі з ПЕРШИЙ.com.ua - приєднуйтесь до наших спільнот:

Коментарі - 0

Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!