Завантажити мобільний додаток Завантажити мобільний додаток

Головна » Туристичне Закарпаття

Гастрономічне Закарпаття: у Будапешті презентували путівник (ФОТО)

31 жовтня в Будапештi презентували гастрономiчний путiвник по Закарпаттю, який видали як безкоштовний додаток до популярного журналу "Magyar Konyha" ("Угорська кухня").

У презентацiї взяв участь iштван Грежа – уповноважений за спiвробiтництво мiж областями Саболч-Сатмар-Берег та Закарпаттям, Ласло Брензович – голова Товариства угорської культури Закарпаття (KMKSZ), Андраш Мештер – голова Закарпатської угорської туристичної ради (KMTT) i Йожеф Вiнко – головний редактор журналу “Угорська кухня”, – інформувало видання 0312.ua.

iштван Грежа пiдкреслив, що цей путiвник не лише розповiдає про гастрономiчнi та iсторичнi принади Закарпаття, але показує намагання уряду Угорщини сприяти покращенню та розвитку туризму в областi, де мешкають угорцi.

Ласло Брензович зауважив, що хоча цей регiон за останнi сто рокiв належав до п’ятьох рiзних держав, єдина перевага цього полягає в тому, що гастрономiя на Закарпаттi надзвичайно рiзноманiтна, у багатьох закладах представленi страви угорської, чеської, української, румунської, росiйської, русинської i навiть кавказької кухнi.

Джозеф Вiнко зазначив, що такий Гастропутiвник по Закарпаттю є першим, який видав журнал i немає аналогiв. Видання було пiдготовлене за пiдтримки iштвана Грежi, мiнiстерського комiсара. Загалом до нього увiйшло 190 ресторанiв, готелiв, пансiонатiв, спа, кафе, пабiв, кондитерських, барiв, а також ринки, виноробнi пiдприємства, пивоварнi тощо. Окремо того представленi чудовi краєвиди Закарпаття, а також страви, якi можна скуштувати в районах Ужгорода, Мукачева, Берегова, Виноградова, в районах Верхньої Тиси i Верховини. Гастрономiчний календар знайомить читача з основними подiями, наданi кориснi поради для мандрiвникiв та короткий угорсько-український словник.

 

Нагадаємо,  Сила голосу та почуттів: в Ужгороді виступив київський інді-рок гурт «Viviene Mort» (ФОТО)

Читайте також:  З ароматом шоколаду та ванілі: унікальну хурму вирощують на Виноградівщині

Реклама
Реклама