Гастрономічна родзинка Закарпаття: підбивана пасуля

29.12.2018 10:22 262 0
Гастрономічна родзинка Закарпаття: підбивана пасуля
Ще одна гастрономічна родзинка кухні Закарпаття, це квасоля, або як її тут називають – пасуля, котра входила у перелік головних компонентів харчування жителів краю, адже квасолі та молока у них було достатньо. Турінформ Закарпаття продовжує знайомити з цікавими рецептами закарпатської кухні, та подаємо Вам інформацію про улюблену страву жителів краю – підбиванау квасоля. За смаком та вподобаннями, її можна готувати з м’ясом, копченостями чи без них. Але Ви розумієте, що найсмачнішою є саме повна версія рецепту. Спробуйте кухню Закарпаття на смак. Список продуктів для приготування підбиваної квасолі: квасоля 400 гр, сметана 200 гр, молоко 150-200  мл, мука 3-4 ст.л., копчене м’ясо на кістці, чи пікниця 300 гр, лавровий лист 2 шт, сіль та перець. Як приготувати? Подаємо рецепт кухні Закарпаття, що пропонує таку послідовність дій. Промити квасолю, далі залити її холодною водою, та залишити у воді на ніч. Далі у холодну воду поставити варити кістку (м’яса має бути не багато, адже це більше для смаку) і через 1 годину додати квасолю разом з лавровим листом. Далі варимо до м’якості квасолі (орієнтовно це може тривати 2 години, залежить від типу квасолі). Потім, окремо змішуємо сметану, молоко та муку. Заправляємо суп сметанною заправкою. Солимо та перчимо. Доводимо до кипіння і вимикаємо вогонь. Декілька фішок від гурманів та любителів кухні Закарпаття:
  • Якщо Ви хочете зробити суп пісними, то не додавайте м’ясо, чи пікницю, а просто заправте квасолю мукою.
  • Розділіть м’ясо з кістки, що варилась в супі та подайте дрібними шматками та зеленю укропу
  • До супу дайте, свіжий, чорний хліб
  • Справжні закарпатці до смаку, мажуть хліб мастю (смалець) та закусують часником
  • Даний суп можна їсти й охолодженим, кімнатної температури.
Нагадаємо, Закарпатець спричинив смертельне ДТП на Львівщині Читайте також:Під колесами потягу загинула 30-річна жінка  

Будьте вкурсі з ПЕРШИЙ.com.ua - приєднуйтесь до наших спільнот:

Коментарі - 0

Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!