Eat-путівник з рецептами топових страв Закарпаття

24.02.2018 15:51 361 0
Eat-путівник з рецептами топових страв Закарпаття
Бограч Відкриває вибірку славнозвісний бограч - найсмачніша візитівка Берегова. Його готують, зазвичай, для великої родини. Для приготування ситного обіду знадобиться: яловичина 1 кг, свинячий жир 80 г, 10 картоплин, 8 яєць, пікниця, півлітра сметани, 2 крупні цибулини, 100 г твердого сиру, сіль, перець, прянощі та зелень – за смаком. Крумплі Рокот-крумплі – унікальна страва гірського краю. Картопляна і ситна, яку ще називають "родом із дитинства".  Рецепт простий – 1 кг картоплі такого сорту, що добре тримає форму і не розсипається; 550 мл сметани; 100 г молока; половинка невеличкої цибулини; 2 жовтки; 6 великих яєць; 200 г домашньої пікниці з паприкою; 100 г твердого сиру сіль, паприка, черний перець. Лечо Саме лечо готують на Закарпатті влітку. Класична овочева трапеза саме в цю пору року користується попитом. Для створення венгерської їжі нам знадобиться: 1 кг зеленого або червоного болгарського перцю, півкіло помідорів, 100 г цибулі, 200 будь-якої закарпатської пікниці, 150 копченого сала, 3 ч. ложки паприки і 3 яйця. Кнедлі Кнедлики варяться у воді або на пару. Вони можуть бути з різною начинкою або без. Формуються в кульки або батон. Для їх приготування знадобиться: 500  г борошна, 250 мл теплої води , 1 кав. л. солі, 1 ст.л. олії, 12 гр свіжих дріжджів і 1 яйце. Голубки з грибами по-закарпатськи Подейкують - закарпатські голубці найсмачніші. Для її приготування потрібні: 1 білокачанна капуста середніх розмірів, 1 склянка сушених грибів, 100-200 г шампіньйонів, 1, 5 склянки рису, 1 цибулина, олія, сіль, перець чорний.  Гомбовці І куди ж без десерту! Гомбовці - популярний смаколик на Закарпатті. Існує безліч варіацій різних начинок та смакових відтінків. Свіжий сир, манна крупа, цукор та яйця - оптимальні інгрідієнти для приготування солодкої закарпатської страви. Після створення кульки з цих компонентів, її посипають підсмаженими сухарями і поливають сметаною. Банош Банош на Закарпатті прийнято готувати тільки чоловікам, бо вівчарство  - суто чоловіча справа. Традиційний банош готують виключно на вогні - так запах диму і вогню наповнює трапезу. Готувати слід з такиї інгридієнтів: 200 г кукурудзяної, 500 г нежирних вершків або рідкої сметани, сіль, копчене сало або бекон, бринза чи вурда. Яна Тимчук Джерело: Перший кабельний      

Будьте вкурсі з ПЕРШИЙ.com.ua - приєднуйтесь до наших спільнот:

Коментарі - 0

Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!