До уваги закарпатців: лікар попередив про небезпеку кавунів

14.07.2018 19:36 40 0
До уваги закарпатців: лікар попередив про небезпеку кавунів
Експерти рекомендують не поспішати і почекати серпня, щоб плоди, які потраплять на ваш стіл, були корисними і безпечними,- розповідає newsyou. Кавун є однією з найбільш корисних ягід. Він на 90% складається з води і містить дуже мало білка і практично не містить жирів, так що не порушить жодну дієту. У плодах міститься клітковина, пектини, геміцелюлоза, вітаміни, фолієва кислота, каротин і безліч інших цінних для організму речовин.
«Кавуни мають здатність виводити з організму шкідливі токсини, але тільки за умови, що сам кавун свіжий, натуральний і вирощений без хімії і шкідливих речовин. Але не впевнена, що такі вже є в продажу. Тому настійно рекомендую не ризикувати, а дочекатися сезону. Кавуни, як і всі баштанні, накопичують в собі різні нітрати, такі як фосфор, калій і інші, - вони містяться в грунті і використовуються для добрива грунту і прискорення дозрівання врожаю. Нітратні кавуни здатні викликати сильне отруєння, особливу небезпеку вони представляють для дітей, тому навіть якщо вирішите на власний страх і ризик купити перші кавуни, не смійте пригощати ними дітей »- каже лікар.
У кавунах, крім іншого, можуть розвиватися небезпечні мікроби - вони можуть бути у добривах, якими їх поливають, а також потрапити на ягоди з землі, на якій вони лежать. Тому дуже важливо здобувати кавуни з неушкодженою скоринкою, так як в них мікроби і шкідливі бактерії вже потрапили всередину.
«А диня небезпечна сама по собі - її не можна змішувати з іншими продуктами. Інакше можна отримати серйозне порушення травлення. Пам'ятайте, що диня - це самостійний продукт, її не варто їсти після обіду, так як з більшістю продуктів вона не сумісна »- попереджає лікар.
При цьому фахівець акцентувала увагу на тому, що безліч отруєнь відбувається в результаті покупки розрізаних кавунів і динь, упакованих в харчову плівку. Перед тим як розрізати їх рідко хто миє і все бактерії потрапляють на м'якоть, плюс не факт, що розрізали ягоди чистим ножем і на стерильній поверхні. А прикривши зріз харчовою плівкою, продавці фактично створюють для бактерій ідеальні умови для швидкого поширення. Нагадаємо, За пасульов: на Закарпаття приїде дівчина із Японії, аби досліджувати тутешні бобові
Будьте вкурсі з ПЕРШИЙ.com.ua - приєднуйтесь до наших спільнот:

Коментарі - 0

Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!
Loading...