Як ужгородськими каштанами фарширують індичок

11.10.2017 19:36 112 0
Як ужгородськими каштанами фарширують індичок
Придбати диво-плоди можна й на ринках міста. Продають їх і біля пішохідного мосту. Гарні і маловідомі в Україні дерева їстівних каштанів ростуть тільки на території Закарпаття. В Ужгороді ж їх багато, навіть біля багатоповерхівок, у різних районах міста. 9-1 Цікаво, що дехто називає їх  карпатськими горіхами. Їх їдять як у сирому вигляді, так і варять, печуть, роблять з них борошно і ліки. Місцеві господині запевняють, що запечені в духовці і подані з вершковим маслом каштани смачніші за картоплю. Дехто фарширує ними індичок, на Бергевщині ґазди – варять каштанове пиво, а на Мукачівщині – мед. Цей продукт особливо популярний у Франції, де вирощують особливий сорт каштанів — кугурдони, які вважаються національним продуктом. Французи так полюбляють цей горіх, що навіть присвятили йому свято — кожного року у них проходить День каштана. За матеріалами: http://zakarpatpost.net

Будьте вкурсі з ПЕРШИЙ.com.ua - приєднуйтесь до наших спільнот:

Коментарі - 0

Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!