Угорськими стравами за зниженими цінами ласуватимуть на Закарпатті (ФОТО)

19.02.2019 22:40 157 0
Угорськими стравами за зниженими цінами ласуватимуть на Закарпатті (ФОТО)
Він триватиме з 28 числа нинішнього місяця по 3 березня. Заявки на участь в ньому подали 30 закладів харчування краю. Про це розповіли у вівторок на прес-конференції, проведеній у Консульстві Угорщини в Берегові, організатори та спонсори заходу.
Нині така акція надзвичайно популярна як в Угорщині, так і на Закарпатті,- наголосив у своєму виступі перед журналістами уповноважений міністра Угорського уряду Іштван Грежа.- Свої витоки вона бере від так званого“жирного четверга”, коли перед Великодним постом дозволялось наїдадатися досхочу і більше, - пише Голос Карпат
Сьогодні на Закарпатті Тиждень угорської кухні проводять всьоме. Страви регіону дещо відрізняються від традиційних, що готують в Угорщині: до них додаються елементи слов’янської кухні й вони вже мають інший, притаманний лише їм смак. Високопосадовця доповнив Генеральний консул Угорщини в Берегові Матяш Сіладі.
Гасторономія – це органічна частина угорської культури,- запевнив дипломат.- Тому наше відомство намагається всіляко популяризувати цей вид. Він відіграє також важливу роль в сільському туризмі, адже голодний гість не сприймає на пустий шлунок показ йому визначних місць,- з гумором зазначила керівник проекту Шарлота Чізмар. - Дана традиція, що дісталась нам з далекого минулого, вартує подальшої популяризації, збереження й урізноманітнення.
Перший заступник голови обласної ради Йосип Борто виокремив, що значну частину доходів і прибутків області приносить саме туристична галузь. Нині в регіоні у даній сфері працюють понад 260 тисяч осіб. Торік наш край відвідали близько 2,5 мільйона туристів, що у 4 рази більше, ніж торік.
Щоб заохотити їх приїздити на Закарпаття проводимо ряд різноманітних заходів,- розповів модератор проекту, голова обласної угорської туристичної ради Андраш Мештер.- Нині наші шляхи тісно переплітаються з діяльністю виноробів краю: доповнюючи одні одних, досягаємо вагомих результатів.
Про плани й перспективи останніх говорив член правління лицарів виноробного ордену св.Мартина Ласло Параска. На прес-конференції була присутня й виступила редактор журналу “Угорська кухня” Юдіта Пакозді. Нещодавно вона випустила у світ додаток до видання “Закарпатський гастрономічний провідник”, в якому надрукувала свої враження про відвідини близько 200  харчувальних закладів регіону разом з окремими рецептами. Вони були зібрані нею під час відвідин населених пунктів області. Кілька десятків років тому її супроводжувала в цих поїздках нинішній ректор ЗУІ Ілдика Орос.
Теперішній “Провідник” – в основному аматорська робота,- переконана керівник вишу.- Вартувало б випустити його на професійній основі, з яскравими ілюстраціями,  коментарями фахівців, розповідями господарів закладів та рецептів тощо.
Нинішній збірник – це одночасно й етнографічні спогади з минулого краю. Їх теж можна урізноманітнити, подати більш змістовно. Закарпатський угорський інститут перший в регіоні відкрив туристичне відділення,  у перспевиві планується започаткувати навчання на постійній основі кухарів, пекарів, кондитерів тощо. Їх теж можна залучити до підготовки перевидання згадуваного путівника. Нагадаємо, що 28 лютого у закладах харчування, які беруть участь у проекті, діятиме 50, а в решту днів до 3 березня – 25 відсоткова знижка.  Нагадаємо, Юні закарпатці тріумфували на міжнародному турнірі з дзюдо (ФОТО) Читайте також:У Мукачеві “попливла” нова бруківка, “заплакали” ржавими сльозами сміттєві урни…(ФОТО)

Будьте вкурсі з ПЕРШИЙ.com.ua - приєднуйтесь до наших спільнот:

Коментарі - 0

Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!