Новий рік та Різдво все ближче, експерти розповіли, скільки грошей цього року українцям доведеться витратити на традиційний новорічний стіл. У середньому, святковий стіл з алкоголем на чотири людини обійдеться приблизно
в 1300 грн.
У меню входять: салати, м'ясні й рибні продукти, овочі, фрукти, солодощі та напої. Якщо ж додати делікатеси у вигляді ікри та червоної риби, доведеться викласти понад 2 тисячі гривень. М’ясо зараз коштує майже так само, як і рік тому.
Наприклад, качки і гуси в середньому коштують 250-400 гривень за тушку (рік тому – 230-350 грн). Індичка обійдеться в 500-650 гривень (рік тому - 470-630), свинину для запікання пропонують по 140-160 грн, а яловичину в середньому по 160 грн кг, що також можна порівняти з цінами в минулому році. Щодо алкоголю, то ціни на пляшку традиційного шампанського підвищилися приблизно на 10 грн. Шампанське вітчизняного розливу в супермаркетах можна купити в середньому за 100 грн (рік тому – 90-95 грн). Пляшку італійського ігристого – за 220-440 грн (рік тому було багато аналогічних пропозицій по 180-360 грн). Фрукти трохи здорожчали – мандарини коштують 30-40 грн за кг, апельсини - 40-45 грн, банани - 30-35 гривень за кг. Найбільше додали у ціні у порівнянні з минулим роком солодощі.
Коментарі - 0