Сировари Рахівщини стануть першими, хто отримає географічне зазначення

03.03.2018 19:40 65 0
Сировари Рахівщини стануть першими, хто отримає географічне зазначення
Проект ЄС щодо підтримки розвитку системи географічних зазначень в Україні розпочав свою роботу у найвисокогірнішому куточку України – Рахівщині. 1 березня, у Рахівській райдержадміністрації, відбулася зустріч ключового експерта – експерта з географічних зазначень Дарко Якшич і молодшого експерта – експерта з розробки географічних зазначень на продукти харчування (сири) у західній частині України Ганни Антонюк з виробниками сирів Рахівського району. Зустріч відбулася за участі заступника голови РДА Дмитра Ігнатюка, начальника відділу агропромислового розвитку РДА Наталії Кобаси та керівників органів місцевого самоврядування. Проект який реалізовуватиметься на території Рахівського району покликаний надати підтримку впровадженню положень Угоди про асоціацію стосовно географічних зазначень, з огляду на забезпечення їхнього захисту і створення можливостей для продукції з доданою вартістю, стимулювання впровадження місцевих ініціатив, зокрема, для невеликих виробників, в даному випадку саме виробників буцу, бриндзі і вурди. Мета Проекту, створити українську Систему географічних зазначень. Відтак, сировари Рахівщини стануть першими, хто отримає ГЗ. – Право на географічне зазначення дозволяє його власникам перешкоджати використанню зазначення третіми сторонами, чиї продукти не відповідають необхідним стандартам. Географічне зазначення, подібно знаку для товарів та послуг, несе певне повідомлення покупцеві — воно говорить, що продукт або виріб було виготовлено в особливому місці, і, відповідно, має деякі характеристики, які можуть бути виявлені тільки в цьому місці, – зазначив експерт з географічних зазначень Дарко Якшич. – Сироварам, які стануть учасниками Проекту, буде надаватися вся можлива експертна допомога для досягнення наміченої цілі – отримання ГЗ, – зауважила експерт з розробки географічних зазначень Ганна Антонюк. Сировар із села Луг, Світлана Злобіна зауважила, що продукт про який йде мова, а саме – бриндзя, є абсолютно автентичним, оскільки більше ніде не виробляється. А всім відома бринза є зовсім іншим продуктом, схожим хіба що – фонетично, оскільки, це солоний сир, який готується з козячого або коров’ячого молока. За матеріалами: http://transkarpatia.net

Будьте вкурсі з ПЕРШИЙ.com.ua - приєднуйтесь до наших спільнот:

Коментарі - 0

Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!