Студенти у лабораторії створили штучне сало

08.08.2019 22:57 84 0
Студенти у лабораторії створили штучне сало
Ще у травні доцент кафедри технології харчування Сумського аграрного університету Дмитро Бидюк розповідав про те, що його команда створила екопосуд, в якому можна заварювати чай і випікати. Тепер студенти у лабораторії створюють не лише екопосуд, а й штучне сало та органічні чіпси, розповів Дмитро. «Ми розробили органічні чіпси з яблук та груш. А сало для м’ясокомбінатів – здорова альтернатива звичайному шпику. Крім цього, шпик можемо робити з будь-якими смакам: звичайне солоне, з перцем та іншими спеціями, кисле, солодке, різної жирності», – зазначив Дмитро. Сало виготовляють із рослинного масла і желатину. Працюють у лабораторії й над розробкою біорозкладувальної плівки. Вона має стати замінником звичного целофану. Виготовляти з неї можна буде пакувальний матеріал, пакети чи харчову плівку. Робота над органічними проектами у СНАУ триває вже другий рік поспіль. У майбутньому команда Дмитра планує запатентувати технологію виготовлення екопосуду, після чого зможе розповісти, з чого саме він складається. ДЖЕРЕЛО Нагадаємо,Двоє прикарпатців загинули в страшній ДТП у Чехії (ФОТО) Читайте також, Прикарпатець біля річки вирощував коноплю (ФОТО) Будьте в курсі з “ПЕРШИЙ.com.ua” – підписуйтесь на наш канал в Telegram, а також сторінку в Instagram

Будьте вкурсі з ПЕРШИЙ.com.ua - приєднуйтесь до наших спільнот:

Коментарі - 0

Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!