Велика Добронь, що на Закарпатті живе з бізнесу на паприці

09.10.2017 20:33 781 0
Велика Добронь, що на Закарпатті живе з бізнесу на паприці
Його підсушують і роблять відому духмяну приправу – паприку. Нею закарпатці придобрюють майже усі страви. Саме зараз збирають урожай перцю, повідомляють fakty.ictv.ua. У селі проживає більше 5 тисяч населення, тому для добронських родин продаж цієї спеції – основне джерело прибутку. 13-2 Цей перець спеціального сорту. І тому Велика Добронь набула слави української столиці паприки. Із 10 кілограмів сирого перцю виходить 1 кілограм сухого. Щоб паприка була дрібною як борошно, мелють по 3-4 рази. Добронська паприка стала вже брендом. Справжня і якісна, має приємний солодкуватий присмак, кажуть господині. Вона не гірка, у ній багато вітамінів С та А. Паприка пришвидшує обмін речовин. Гірка не така корисна для здоров’я. Паприку продають на базарах і при дорозі. По 70 гривень за кілограм, взимку – по 100. Паприку з Великої Доброні залюбки купують у сусідній Угорщині. Селяни мріють, щоб їхню приправу полюбили всі українці. За матеріалами: https://goloskarpat.info

Будьте вкурсі з ПЕРШИЙ.com.ua - приєднуйтесь до наших спільнот:

Коментарі - 0

Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!