Які салати приготувати на Різдво: прості та святкові рецепти

05.01.2019 21:45 406 0
Які салати приготувати на Різдво: прості та святкові рецепти

 Як вразити гостей смачними різдвяними стравами – пише 24.

У світлий день Різдва Христового збирається уся родина, щоб провести затишно час в сімейному колі. Відтак, кожна господиня хоче бути оригінальною та приготувати незвичайні смаколики. Щоб легше впоратися з цим завданням, журналісти LifeStyle 24 зібрали для вас добірку найкращих салатів на Різдво 2019.

Салат з м'ясом "Чарівність"

Для цього салату можна використовувати не тільки свинину, але і яловичину, індичку або курку. Інгредієнти: – 600 грамів свинини; – 1 цибулина; – 1 морква; – рослинна олія; – майонез; – перець; – сіль. Рецепт приготування салату "Чарівність": 1. Опустіть м’ясо в каструлю з киплячою водою, довести до кипіння, посоліть і варіть до готовності, потім остудіть і наріжте дрібними кубиками. 2. Почистіть цибулю і моркву, нашаткуйте цибулю півкільцями, моркву потріть на великій тертці. У сковороді розігрійте трохи рослинного масла, викладіть цибулю з морквою і обсмажте, помішуючи до м’якості і легкого зарум’янювання, близько 10 хвилин. 3. Остудіть обсмажені овочі. Перемішайте м’ясо з цибулею і морквою, додати майонез, поперчіть та посоліть. Салат "Ніжність": рецепт приготування Інгредієнти: – 1 яйце; – 1 свіжий огірок; – 1 куряча копчена грудка; – 4 штуки чорносливу; – 3 штуки волоських горіхів; – майонез. Рецепт приготування салату "Ніжність": 1. Відваріть курячі яйця. 2. Наріжте шматочками копчену курячу грудку та яйця. 3. Помийте чорнослив і наріжте його шматочками, подрібніть волоські горіхи. 4. Помийте огірки та наріжте соломкою. 5. У салатницю першим шаром викладіть курячу грудку і змастіть майонезом, потім подрібніть волоські горіхи та чорнослив змастивши майонезом, після цього свіжий огірок змастивши майонезом, зверху потріть салат яйцем.

Салат "Гавайська насолода"

Інгредієнти: – 1 штука курячого філе; – 150 грамів консервованих ананасів; – 150 грамів печериць; – 1 штука цибулі ріпчастої; – майонез, сіль, перець. Рецепт приготування салату "Гавайська насолода": 1. Відваріть куряче філе та наріжте його невеликими кубиками. 2. Гриби та цибулю наріжте й обсмажте на рослинній олії до готовності. 3. Готові гриби охолодіть та змішайте з курячим філе і шматочками ананасів. 4. Салат заправте майонезом і викладіть в салатницю. Прикрасіть салат кільцями ананаса та половинками обсмажених грибів. Салат "Гранатовий браслет з чорносливом": рецепт приготування Інгредієнти: – 1 буряк; – 2 моркви; – 2 картоплі; – 200 грамів курячого філе; – 100 грам чорносливу; – 2 штуки волоських горіхів; – 3 яйця; – 1 гранат; – майонез. Рецепт приготування салату "Гранатовий браслет з чорносливом": 1. Буряк, картоплю і моркву окремо відварити. Потім охолодити та очистити від шкірки. 2. Буряк натерти на тертці. Ядра волоських горіхів подрібнити та змішати з тертим буряком. 3. Куряче філе відварити, охолодити, нарізати маленькими шматочками. 4. Добре промитий чорнослив подрібнити. 5. Яйця зварити круто, охолодити та почистити. Оформлення салату: 1. Салат викладаємо шарами у вигляді браслета. Можна поставити в центр страви стакан або чашку. У кінці приготування стакан потрібно вийняти. 1-й шар: картопля, натерта на великій тертці + майонез; 2-й шар: тертий буряк з горіхами + майонез; 3-й шар: курка + майонез; 4-й шар: чорнослив + майонез; 5-й шар: терта морква + майонез; 6-й шар: яйця, натерті на дрібну тертку + майонез. 2. Поверхню салату густо посипаємо зернами граната та ставимо в холодильник на 2-3 години перед подачею. Нагадаємо, 5 січня: що цікавого потрібно знати про цей день Читайте також: Різдвяні делікатеси: у Мукачеві суницю продають за 250 гривень за кілограм
Будьте вкурсі з ПЕРШИЙ.com.ua - приєднуйтесь до наших спільнот:

Коментарі - 0

Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!