Гомбовці – закарпатська, угорська чи китайська страва?

21.11.2017 19:25 947 0
Гомбовці – закарпатська, угорська чи китайська страва?
Олексій Пароваров, кулінар-дослідник, якось у своєму блозі зауважив, що угорсько-закарпатські ґомбовці дуже нагадують технологією приготування китайські баоцзи. Він також допустив, що це пов’язано з тим, що древні угри, коли ще були кочовим народом, час від часу входили в різноманітні тюркські об’єднання і коріння ґомбовців вірогідно тягнуться аж у ті часи і в ті краї. В Закарпатті популярні два види ґомбовців: з домашнього сиру, і з сливами чи лекваром борошняно-дріжджові. Картопляні — ті що автентично угорські — на Закарпатті поширені менше. Отже, пропонуємо вам один із рецептів смачної закарпатської страви, яка називається гомбовці. 1. Протерти кисломолочний сир. Додати яйце, манну крупу, цукор, вимішати. Залишити на 15 хв. до розпухання манної крупи. 2. Мокрими руками сформувати кульки 4-5 см. обкачати їх у борошні. 3. Скип’яти воду, додати сіль. У кип’ячу воду викласти гомбовці. Коли вони спливуть на поверхню варити кілька хвилин до готовності. Не переварити. Готовність перевіряють розрізаючи одну навпіл, серединка повинна бути зварена. 4. Готові вибрати з води шумівкою у друшляк, щоб стекла вода. 5. Гомбовці подавати гарячими зі сметаною чи просмаженими крихтами печива у вершковому маслі. Споживати відразу, страва смакує свіжо зварена. За матеріалами: http://zakarpatpost.net

Будьте вкурсі з ПЕРШИЙ.com.ua - приєднуйтесь до наших спільнот:

Коментарі - 0

Поки немає коментарів, будьте першим, залиште свій відгук!